SZÍNPADI TÁNC TAGOZAT

A színpadi tánc tagozat programja a táncművészet színes, széleskörű műfajait tanítja növendékeinek. Az országban szinte egyedülállóan, a klasszikus balett és néptánc főtantárgyak mellett jazztánc, modern tánc, színpadi tánc, történelmi Modern tánc, show tánc, standard és latin-amerikai táncokat, valamint színészi játékot, zeneismereti és táncelméleti képzést is biztosítunk. A szakmai képzés mellett biztosítjuk tanulóink gimnáziumi oktatását is. Tanítási profilunk sikerességét jelzi, hogy az eddig végzett növendékeink a magyar táncművészet legkülönbözőbb együtteseiben tudtak elhelyezkedni. (Markó Iván vezette Magyar Fesztivál Balett, Állami Népi Együttes, Honvéd Együttes, Experidance, Ladányi Együttes, Színházak stb.) Az öt éves képzés során – az érettségi bizonyítvány megszerzése után – az ötödévesek már fellépéseken vesznek részt, részben a Talentum szervezésében, részben különböző együttesek (pl. Magyar Fesztivál Balett) vagy gálaműsorok (Szegedi Szabadtéri Játékok) produkcióiban.

Az iskola tanulói tudásszintjüknek megfelelően fellépési lehetőséget kapnak, ezeken a fellépéseken a tanévek alatt megszerzik azt a színpadi rutint, ami szükséges a táncművészi hivatáshoz. Fiatalabb diákjaink felléphetnek a pl. a ZARA hotelben, vidéki tagozatokon, kulturális rendezvényeken.

A felsőbb évfolyamokban az általános képzés mellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy akiknek alkotói érdeklődése van, kipróbálhassák koreográfiai képességeiket is.

Az iskola elvégzésével az érettségi vizsga birtokában növendékeink OKJ-s, középfokú táncos szakképesítést szerezhetnek.

Tanáraink a művészetoktatás elismert szakemberei, széles körű tapasztalatokkal rendelkező, kiváló pedagógusok.

Szakmai felvételi vizsga feltételei, módja: Színpadi tánc tagozatunkba általános iskolát végzett 14-16 éves, előképtettséggel rendelkező tanulókat veszünk fel, szakmai felvételi vizsga alapján.

A felvételi vizsgára címünkön, levélben, rövid életrajzzal, szakorvosi igazolással lehet jelentkezni. Amennyiben a jelentkező a színpadi tánc tagozatunkon sikeres felvételi vizsgát tesz, automatikusan felvételt nyer a párhuzamos közismereti képzésre is.

A jelentkezési lapok letölthetőek a „Jelentkezés” fülön.

Szakmai felvételi vizsga tárgyai: Modern tánc, klasszikus balett, jazz, vagy néptánc. A vizsgabizottság készséget, tehetséget, ritmusérzéket vizsgál. A tudást az itteni 5 éves képzés alatt szerzik meg növendékeink. Táncművészeti vezető: Hájas Katalin

**
Tanáraink:
klasszikus balett – Balogh András, Turi Sándor
néptánc – Berzsenyi László
modern tánc – Palcsó Nóra, Pálfi Gabriella
verseny táncok – Hájas Katalin
színpadi tánc – Kósa Roland
színészmesterség – Lőrinc Sándor