Bordás József

Bordás József dob-művész, Artisjus Zenetanári díjas zenepedagógus, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja. A Nemzetközi DobMánia Tábor megalapítója és a Rajkó-Talentum Konzervatórium dob-tanszakának vezetője. A Házhoz megy a Zenede Országjáró zenetörténeti előadássorozat művészeti vezetője, három gyermek édesapja. A Finucci Bros Quartetben alapító tag. Több hangszercég nemzetközi endorsere. A Dobos Magazin szakmai lap szakírója.
2014-óta a Rajkó-Tálentum Tánc és Zene-művészeti Középiskola Dob-tanszakának vezetője.
2018. Arisjus Zenetanári Díj kitüntetés.

Bordás József dob-művész, Artisjus Zenetanári díjas zenepedagógus, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja. A Nemzetközi DobMánia Tábor megalapítója és a Rajkó-Talentum Konzervatórium dob-tanszakának vezetője. A Házhoz megy a Zenede Országjáró zenetörténeti előadássorozat művészeti vezetője, három gyermek édesapja.
A zene-művészet és az oktatás egyaránt fontos szerepet játszik a szakmai életében. Magániskolájában és az általa vezetett szakmai továbbképző táborban igen nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás és az esélyegyenlőség megteremtése. A kihívások embere, akit a létrehozás, az értékteremtés és a tenni akarás motivál.
Aktív zenészként számos produkció részese. 2013 óta a klasszikus nagyzenekari hangszerelés motiválja új kortárs produkciók és művek megalkotására.
Művészeti intézmények felkérésére szakmai előadásokat, workshopokat, közös koncerteket tart hazánkban és a határon túli magyarlakta településeken. Szívügye a határon túli magyar közösségek egységbe-formálása a zenén keresztül.

Balogh Roland, Príma-díjas művész a 2009. évi montreux-i jazzgitár verseny győztesének zenekarában, a Finucci Bros Quartetben alapító tag.
A Házhoz megy a Zenede zenetörténeti előadássorozatát az elmúlt 6 évben több mint 24.000 gyermek látta. Az interaktív előadássorozatot a Magyar Művészeti Akadémia 2015-ben támogatta.
Számos lemezen, DVD-n működik közre, a Ritmusdepó ütőhangszeres website hivatalos online tanára.
A Dobos Magazin szakmai lap szakírója-.
Több hangszercég nemzetközi endorsere.
A német Artbeat dobverő-gyártó cég 2011-ben egyedileg kifejlesztett, szignaturált dobverő modellt készített a zenésznek, ami 14 országban kapható.
A török Agean cintányérok, az amerikai Microsonic egyéni fülmonitorok nemzetközi endorsere.

 • 2003. Zenetanári diplomáját megszerzi, és azóta a magyar zenei élet kiemelkedő szereplője
 • 2003-2005. Budapesti Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium zeneiskolájának jazz-dob tanszakának megalapító tanára
 • 2005. Létrehozza magán dobiskoláját, a Bordás Dobiskolát, melynek filozófiája: nem dobosokat, hanem zenészeket képzünk
 • 2006 óta a Dobos Magazin szakmai folyóirat szakírója, 24 publikáció, 3 tanulmány írója
 • 2010-ben megalapítja a  DobMánia Tábort, melyek azóta művészeti vezetője. A nagy sikerrel működő nemzetközi dobos és ütőhangszeres tábor hazánkban és Kelet-Közép-Európában egyedülállóan képviseli az ütőhangszeres kultúrát. Szakmai előadások, workshopok színtere, Magyarország elismert muzsikusait felsorakoztató tanárikarral, vendégművészekkel
 • 2013-óta a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja.
 • 2013. A Házhoz megy a Zenede Országjáró zenetörténeti előadássorozat művészeti vezetője
 • 2014. Visegrád Hangjai 35 ütőhangszerre írt nagyzenekari mű megalkotása
 • 2014-óta a Rajkó-Tálentum Tánc és Zene-művészeti Konzervatórium Dob-tanszakának vezetője
 • 2015-ben 35 ütőhangszerre komponált négy tételes nagyzenekari művet hoz létre Visegrád Hangjai címmel
 • 2017. Finucci Bros Quartet USA lemezszerződés a New York-i Indaba Music Kiadóval
 • 2017. Arany-200 nagyzenekari mű megalkotása, és CD kiadvány elkészítése
 • 2018. Arany-200 országos turné Dr. Áder János Köztársasági elnök úr felkérésére
 • 2018. Arisjus Zenetanári Díj kitüntetés